Har mest varit en allmän plock och städardag idag. Fixat iordning och städat efter helgens besökare, bodde ju nästa folk i varenda vrå i helgen så det tog i stort sätt hela dagen.

Spännande väder har det varit idag, strålande solsken och ösregn. Ett tag hade jag blå himmel och strålande sol åt väster och när vände mig om och tittade mot lillön kom världens regnfront in, en total vägg som närmade sig med stormsteg. Efter ösregnet kröp solen fram och en präktig regnbåge bredde ut sig över ön, två havsörnar dök upp och seglade in mitt i regnbågen. Var har man kameran när man behöver den?

När jag kom tillbaka upp till fyren på eftermiddagen stack en aftonfalk iväg rakt över huvudet på mig, så fin, alldeles rödbrun på bröstet.

En annan raritet som upptäckts på ön i sommar är en martorn på stranden i Norderhamn. Blomman hittar man på sandstränder (jo, en liten gnutta sand fanns kanske just där den växte på klapperstensstranden) och står som starkt hotad på vår rödlista. Har lagt in observationen och en bild på ArtPortalen.