5! havsörnar seglade rakt ovanför mig uppe på fyrplatån på förmiddagen, man såg verkligen hur stora de är när de kom sådär nära. Tur att de inte är ute efter människa, eller? Finns det inte någon histora om en präst som blev tagen av en örn vid Ölbäck? smiley Ja, med fem havsörnar ovanför huvudet känner man sig iallafall ganska liten.

Idag har de fina nytillverkade dörrarna på uthuslängan och dassen vid fyren fått lite färg på sig. Dassdörrarna var aningens svårmålade – men det blir säkert fint när det är klart!

Brukar ju skriva lite om vad jag har sett för intressanta naturobservationer. Men en annan intressant observation är vad jag inte ser, nämligen svalor. Har inte sett en enda svala, varken hussvala eller ladusvala på några dagar nu – hussvalorna brukar annars hålla till här uppe vid fyren och man ser dem svischa förbi fönstrena på väg upp till sina bon strax under taket. Nu är där tomt, kanske blev det dags att dra mot Afrika!